Tuin voor Vincent

Joosbuiten wint het ‘Gouden Potlood’ met de thematuin voor het tuinenfestival 2015 in Appeltern : ‘De kunst van het loslaten’ . Op 19 september werd de tuin beloond met de hoofdprijs om het expressieve effect van de beplanting en de materialen. De tuin vertelt over de betekenis die Vincent van Gogh had voor de moderne kunst. Hij maakte een grote sprong naar kunst van de toekomst. Herkent u het, de sprong van de schommel? De donkere beplanting en zwarte aardappelkisten vertalen de schaduwen en de schimmen van de lage landen. Krachtig en kleurrijke wisselbeplanting van een- en tweejarigen verbeelden de kleuren en het licht van de Provence. De tuin is in Appeltern te zien tot november 2016.


Ontwerp | Joosbuiten            Aanleg | Meneer Vermeer Tuinen            Beplanting | Blooming Business