tuinontwerp inspiratie

De Boom

Het zijn de grootste levende wezens op aarde en ze komen al 370 miljoen jaar voor op onze planeet. Zo’n 80.000 verschillende soorten zijn er. Van de elegante berk tot de indrukwekkende mammoetboom die bijna 100 meter hoog kan worden. De oudste boom ooit ontdekt is de Pinus longaeva; de Borstel Den. Ze spelen een wezenlijke rol bij het in stand houden van ons klimaat en zijn onmisbaar voor het leven op aarde.

Een boom is meer dan er staat…

Bomen leven honderden jaren en je plant ze dus ook voor de generaties na jou. Bij een gespecialiseerde boomkwekerij krijg je uitleg en wordt je vakkundig uitgelegd wat de beste boom voor jouw tuin en plek kan zijn. Ik ga graag mee om een boom uit te zoeken bij de kweker. Je zult vast en zeker onder de indruk zijn van het werk dat nodig is om bomen te laten groeien zodat ze straks in jouw tuin verder ontwikkelen. Dus we denken samen goed na waar je hem zijn plek voor het leven geeft…

“In de bomen is de hemel dichterbij.” – K. Schippers

In elke tuin maakt een boom ruimte, brengt karakter, intimiteit en seizoen. Daarom verdient elke plek met betekenis en elk mens de sterke, stille aanwezigheid en schoonheid van een boom.